Allt har en orsak

05.10.2018

Vi sitter där och blir irriterade, stött på någon som man bara skulle vilja gå till och skälla ut. Vad är då detta i mig som vill det? Är det en störande politiker som gör mig irriterad eller vad är det för nått jag ser i honom. Tillbaka till mig själv, alltid tillbaka till mig själv. Om jag säger så här att till man är sju år så är man helt öppen man tar in allt i sin lilla värld. Man har ingen erfarenhet utan man tyder sin omgivning på sitt alldeles egna sätt. Sen växer man upp......Ibland reagerar man på saker.

Om vi tar ett känsligt ämne som ilska, så är ilska ett gäng ihopsamlade energier som ej fått utlopp. Vad kommer då före ilska? Jo depression och ångest. Ja, ja och här går vi ibland och det blir konflikter. Jo det är ju inte konstigt eftersom vi uppfattar saker på så olika sätt. Det är ju bara väldigt intressant då när man reagerar med ilska, när det då egentligen inte har ett skit med den att göra.

Här går vi omkring med sår och vi vill få ut det. Sen i diskussioner det är bara så spännande vad säger vi där. Och så många förhållanden som kan fortsätta om man bara kan förstå sig själv mera. Om man bor med en partner som är egentligen rätt okej. Vad gör han eller hon bra? Om man letar fel så hittar man fel och letar man det som är bra så hittar man även detta. Men vi har alla något att jobba med. Varje dag kommer utmaningar och det är bara kasta sig ut göra så gott man kan och lära sig av dagen. Hur kan denna dagen bli ännu mera fantastisk och kul och bra. Men pausa, pausa några gånger under dagen, så viktigt. Kontakten med sig själv hur andas jag? Vad tänker jag på just nu? Vart riktar jag mina tankar nu? Mera kärlek där ute alla gör så gott vi kan i det vi har. Och alla har vi något som är oläkt. Vi kan ju vara den som tänker lite annorlunda den enda jag kan ändra är jag själv. Men det behövs enormt mycket medkänsla därute. Se någon som behöver stöd istället för att döma någon. Vi vet ju inget vad den bär med sig.