Allt sökande är uttryck för längtan av kärlek

17.10.2018

Jag möter ofta människor och alla är fantastiska om det är det jag vill se. Men vad är då orsaken till om man vill visa sig för chefen, jobba extra, visa hur duktig man är? Jobba häcken av sig och säga titta på mig vad bra jag är. Vad söker man? Om jag visar som ett exempel på vad själen eller egot håller på med så kan det uttryckas så här:

Åh hon ser ut att ha det jobbigt, klart jag vill hjälpa till - SJÄLEN

Det är sådana de är bara förstör - EGOT

Jag hatar henne och kommer aldrig förlåta henne - EGOT

Så spännande att möta alla dessa människor och från olika kulturer - SJÄLEN

Ja så där håller vi på under våra dagar faktiskt. Om vi börjar förstå hur vårt språk inom oss påverkar oss kanske känner du att din trötthet du bär på suger energi. Det kan vara att vi inser att det finns saker i uppväxtmiljön man bär på men aldrig talat om. Kanske man jobbar med något bara för att det förväntas att man ska jobba med. Skam och skuld har vi alla på något vis vi bär på. Men det som jag jobbar mycket med är att kroppen talar till oss. Skam kan sätta sig i olika delar av våran kropp beroende vad för sorts ska som en gång uppstått i oss. Här kommer några delar om kroppsdelar vad varje kroppsdel representerar:

Huvudvärk, tidig skam kring egenvärde. Upplevelser att andra kommer före.

Acne, hudproblem även psoriasis. Skam kring den egna identiteten.

Halsproblem skam kring kreativiteten. Skam kring ilska får ej visa ilska.

Smärtor problem med luftvägar skam kring själva existensen. Upplevelse av att ej vara älskad eller önskad

Smärtor eller problem i axlar skam kring ansvar. Tidig upplevelse av att behöva bära andra eller familjemedlemmar.

Smärtor i handleder skam kring flexibilitet. Trånga synsätt.

Ont i händer skam kring vår förmåga att ta emot. Tidig upplevelse det finns för andra och inte till mig.........osv osv. Vill bara visa att det finns så mycket hopp så mycket kärleksfulla personer därute och alltid finns det något att göra åt situationer. Man kan ta andningen till hjälp i många känslor situationer eftersom vi här i västvärlden håller andan när vi får känslor som ej är önskvärda. Andas igenom känslorna, lägg märke till andningen under din dag. Andas vi svagt och grunt eller?

Våga tro på nya sanningar desto mer kan man börja på ett nytt sätt. Det gäller medvetna beslut om vilken sanning du ska ha om dig själv som gagnar dig. Dina tankar och känslor som ger obehaglig känsla i kroppen är information om att du har sanningar om dig själv, som höjer dig eller begränsar dig De kanske har kommit upp till ytan för nästa steg.