Dag 8

27.11.2018

Vad ska jag göra annorlunda idag? För när du ändrar dina frågor så ändrar du ditt svar. Det är ju massa naturliga orsaker till våra reaktioner för att förstå våran fantastiska hjärna och dess drivkrafter som utvecklades för länge sedan.


Om vi använder oss av färger så är;


  • Röd hotsystemet, det påverkar oss i allt vi gör som exempel kamp, flykt och frys reaktioner….
  • Blå är känslohjärnan där är tillståndet driv och nyfikenhet, begär, vill nå framåt....
  • Grön är systemet till att hantera stress, knyta sociala kontakter, skyddande och förnöjd….


Jag tar detta väldigt kort men dessa triggar oss som t.ex. vi pratar självkritiskt till oss själv så aktiveras direkt hotsystemet...


Bara väldigt kort vilka triggers som automatiskt tar över ditt bättre vetande....


Vad triggar igång dig under dagen? Hur ska du stoppa dig själv om något du vill ska triggas igång eller när något ej ska triggas igång?


För dessa gångar som vi vanligtvis tänker är djupa stigar som har trampas upp. Det är väl dags att börja trampa upp lite andra stigar nu som är roligare. Som handlar mera om den du egentligen är. För när du är glad så är du i kontakt med dig......


Vad vill du uppnå med denna dagen som gör att du tar mera ledarrollen över dig själv till att styra dig dit du vill?


Det är helt klart övning som kan börja när som helst. Börjar du idag är det som du startar på ett gym. Du börjar med lätta vikter som efter övning kan bygga på en högre tyngd. Sedan på vägen, var tusan snäll mot dig själv. Men se till en stund till att bygga upp dig varje dag. Det är en snäll uppoffring att göra en sund varje dag något som påverkar ens humör till det bättre som är väsentligt att investera något för framtiden.


Du förtjänar ett fantastiskt liv och du kan verkligen börja att skapa det liv du älskar.


Så vi får mera tänka på det som blir rätt än på det som kan bli fel.