Följ mig i två veckor och se vad som händer

20.11.2018


Dag 1


Som sagt har jag pratat om att få vara glad och lycklig. Nu är enorm början på ett glädjefullt liv. Därför kommer jag skriva i två veckor tips för att träna upp din inre glädje, för det är en träning att styra sina tankars riktning. Jag vill att du ska fylla ditt sinne med så mycket bra som möjligt.


Det startar direkt på morgonen när du vaknar. Om du inte mediterar på morgonen så börja då gärna i sängen med att andas in andas ut. Tänk bara med slutna ögon andas in, andas ut och känn även luften som strömmar in och ut fyllt av syre. Gör detta i cirka 5 minuter.


Själv dricker jag direkt en näringsdrink, det är för mig den bästa humörupphöjand start jag kan få. Näringsdrinken går rätt ut i cellerna, jag känner hur bra detta är just för min kropp. Du kanske böjar med ett glas vatten och bra frukost (nyfiken på min drink så hör av dig mariafranzon1919@gmail.com).


Om du är på jobbet eller skolan se till att i alla fall få fem minuter för dig själv och kolla vart du är någonstans. Vad har du för andning? Är den grundlig, orytmisk eller djup? Det visar i vilket tillstånd du är i. Bra att bli medveten om den och i så fall styra om den. Vart under din dag riktar du uppmärksamheten på. Något kul eller tänker du låsning eller är du mera medveten om att det alltid finns en väg.


När du kommer hem är det också viktigt att ta tid att kolla av om du är en känslobärare av andras känslor. Att i så fall andas igenom kroppen och tänk att jag släpper nu andras känslor som inte tillhör mig. Man kan även tänka så i duschen, låtsas duscha bort sådant som ej ska vara där. För hjärnan är ju så häftig och kan inte skilja fantasi eller verklighet. Förstå då vad vi kan göra.


Ta upp det vi en gång haft barnet i oss, den finns där någonstans som älskar att kul. Vart har vi fått ifrån att när vi är stora så ska det vara si och så. Vad är bäst för dig att se livet, väldigt allvarsamt eller på ett lite mera avslappnat sätt? Tänk att det löser sig för mig, jag har ju hittills klarat mig så jag kan ju.


Jag vill förmedla vikten i vad matar du ditt sinne dagligen med? Är det fyllt av skratt? Kollar du på skräckfilmer eller roliga filmer? Spelar du spel som gör dig arg eller vad matar du dig med? Vad ser du i andra och deras agerande? Hur upplever du människorna omkring dig? Är de snälla eller taskiga? Det är bra att reflektera. Om du vill bli gladare, gör då mera under din dag av saker som du blir gladare av och omge dig av människor som ger dig energi. Vad kan du starta under dessa två veckor som du inte provat förut?


Ett annat tips är att simma...Du får till en fantastisk andning där. Andas in, andas ut, tänk inte på en rosa elefant då heller.....Och vad fick du upp? Hjärnan är kul. Lycka och glädje är att njuta av det du har du kan börja nu. Ses i morgon!