förlåtelse till förståelse

06.05.2018

Att gå omkring och vara arg på andra drabbar bara en själv. Det är som att gå med ett eldklot som man bränner sig på själv. Men för att kunna förlåta så är det bra att veta lite hur vi fungerar. Är ni med för nu kör vi: Varje händelse, trevlig eller otrevlig, bär vi med oss som en minnesbank som sedan sparas i vår verklighetsbild. För att förstå detta så delar vi upp detta.

Egot är egna tolkningar av händelser i ditt liv som tagit stor plats genom åren. De flesta människor tror att vi är vårat ego. Det vi behöver förstå är att egot är vårat eget falska jag som skapats under livets gång. Sen av varje händelse du är med om så kommer du att dra en slutsats av att njuta av din upplevelse eller att undvika den. Du kommer i alla fall påverkas av ditt inre som talar till dig oavbtutet och varje gång du uppmärksammar den så växer den. Vi har en hel del föreställningar med oss redan från barndomen som inte längre är till någon hjälp för oss. Eftersom den har stannat kvar och kanske hjälpte oss just då. Som ex om någon sagt till oss när vi var små att det där kan inte du...som sen genom hela livet forsatt att påverka en som man burit med sig omedvetet. Detta har blivit en verklighetsuppfattning.

Detta var lite i att förstå andra människor och inte hålla på anklaga varandra när vi inte vet bättre. För alla gör ju det man kan med det man har just nu...här nedan kommer lite affirmationer dvs som man kan mata sig med.

- Jag lyssnar på mina känslor för alla mina känslor är mina vänner.

- Det förflutna är förbi och ingen har makt över mig så tankarna i detta nu skapar min framtid

- Allt kan lösas av kärlek

- Jag är redo att helas och jag är villig att förlåta

- Jag går bortom förlåtelse till förståelse och har medkänsla med andra

- Jag förlåter även mig själv för jag är inte perfekt

- Jag kan inte förändra någon annan människa, jag låter dem vara det de vill vara

- Jag älskar och accepterar mig själv precis som den jag är............