Fredag

07.04.2017

Dalai Lamas vision för en bättre värld är ju en otrolig bok som jag just nu läser. Den handlar ju om honom hur han ser på livets väg om godhetens kraft. Därhar vi en kraftfull kraft.Jag pratar mycket om att blicka innåt men idag också blicka i helheten. När det handlar om konflikter så ser han det som ett sår eller flera sår i oss men där behövs också nödvändiga och effektiva läkeprocesser.

Han beskriver också om en av hans starka drivkrafter medkänsla mjuk och slapp snällhet.Han vill ju ha rättvisa med att alla ska behandlas lika, vara ärlig och öppen,och att vi ska ta ansvar för våra missgärningar. Vi kan bara avhjälpa sådant vi känner till.

Hans medkänsla gör att han skrider till handling annars är han en enkel munk ,han har ettfölje och säkerhetspådrag kring honom. Han bor mycket enkelt ,sparsamt med möbler. Jag tycker det är roligt att läsa om honom och hur han ser på vissa saker han säger också att idagens värld så förekommer det mycket bråk,fusk,mobbing. Vi måste agera med att vara medkännande i vår inställning.Och vi behöver engagera oss till att rätta till felen.Ja det var lite om det men det han säger i många fall är ju väldigt kloka så jag rekomenderar att köpa en bok eller låna en bok om honom man kommer liksom in i en annan värld.

Annars är det fredag härligt så ska vi ta hand om oss och ha en trevlig helg.....