Hjärtats rytm följer andningsrytmen

23.10.2017

Ja hjärtats rytm följer andningens rytm, alltså har vår andning stor inverkan på hjärtat. Är detta något att tänka på under våran dag? Vad har jag för andning just nu i denna situation? Är detta logiskt att jag reagerar med stress nu? I så fall varför? Är detta ett inlärt beteende sedan barnsben av föräldrarnas reaktioner som sedan andvänds som en normal reaktion? Jag ifrågasatte min man en dag, vad är det som gör att du väljer att springa omkring och stressa ihjäl dig nu?

Då du blir stressad hur andas du då? Andas du ytliga snabba andetag eller håller du andan? En avslappnad andning ger ett avslappnat hjärta.

Så hur väljer vi att leva våran dag? Hur väljer vi att se på varandra? Det är jättespännande hur vi faktiskt väljer att se på och tro om folk, det är faktiskt en reflektion i och hos oss själva......

Jo, återigen till våran dag. Om vi känner oss trötta, mental oklarhet. Stanna upp där och andas in och ut med näsan. Känn diafragman, för det är näsandningens bästa vän. Det är så vi ska träna och öva: alltså näsan, mage, långsam, rytmisk och tyst. Det finns en koppling mellan låga nivåer av koldioxid i kroppen och dålig hälsa. En del mår dåligt av att inte träna, den positiva effekten av träningen har skapat ett beroende och hoppa över ett pass finns ej. Träningen blir ett sätt att höja koldioxidhalten med harmoni i tillvaron. Alltså innebär det att hur vi andas i vila har påverkan på träningen.

Vi kan öka mängden koldioxid i kroppen genom:

- Fysisk aktivitet, förlängd utandning, näsandning, inta bikarbonat, andas i påse, hålla andan.

- Alltså förbättrad vardagsandning ger bättre idrottsprestation.

- Bättre mental klarhet

- Styrketräna dina andningsmuskler

- Öka syresättning av dina celler

- Öka konsentration

- Öka energi och fettförbränning

Alltså jag repeterar det andningsmönster vi har i vila som kanske ej är optimalt så kommer vi att ta med oss samma andning till träning, till tävling osv. Diafragman är en bortglömd muskel som tränas för sällan.

Men det finns lösningar, jag säljer alldeles utmärkta andningstränare som ger mer träningen av andningsmusklerna. Men detta behövs övas en stund, helst varje dag. Den är liten kan användas när man kör bil, tittar på tv, framför datorn, när man känner sig stressad, fysiskt aktivitet, läxläsning och sängdax osv.

Alltså ett steg närmare mot stress. Andas dig full av harmoni kärlek. Få kontakt med dina känslor, bli mera. Du vågar göra förändringar, vågar lita mer på folk att dom vill oss väl. Detta är en bit av läran i att kunna hantera oss själva. Kärlek från mig.