Lycka i upplevelsen

07.01.2019

Jag vet att vad jag än har runt omkring mig så har jag ändå val av vad jag vill ta in. Det gäller att vara som ett kaffefilter som filtrerar det jag vill uppfatta. Alltså med mina tolkningar tolka det på ett ok sätt och så snabbt som möjligt gå vidare.

Jag läste någonstans vad vi verkligen påverkas av våran omgivning men vi är inga offer och vi kan gå ur situationen genom att inte förstora någonting utan bara bryta med en promenad, bad, dusch osv. Vi har ett ansvar, det är att se till att i varje stund må så bra som möjligt. Hur uppnår vi detta då?

Vi kan börja med att lösa gåtan med att få insikt vi vad som verkligen får oss på bra humör sedan kan man stegvis bli lite gladare lite gladare.....

Med det vad gör dig glad och får dig på bra humör?

Vad än du har för omgivning alla har sin egen inre kultur som alltid kan bli ännu bättre och ännu bättre. Med det menar jag att acceptera dem och tro att de har sin egen förmåga att göra sig själv lycklig. Om man vill så kan man ju prata och göra saker med dem som du vet de tycker om att göra eller prata om då hjälper man den. Men om man tillåter sig själv att slås ner för att någon annan ej är glad då kan man ju ej heller hjälpa dem.

Jag vet att när man mår bra då är man i sitt rätta jag och man är i sin egen kraft. Om man inte då är man längre såklart ifrån sig själv och något i fokuset behöver flyttas. Vi vet när något ej känns bra rikta om vad det är du ser, hör och känner. Det gäller att bara börja någonstans genom att göra någonting. Berömma dig själv te x. Sen hela tiden upprepa vad gjorde jag bra i går vad gjorde jag bra idag vad gör jag bra nu upprepa, upprepa. Jag vet om du förstärker dina upprepade meningar så blir det till slut sanningar för dig med kärlek och värme till dig.