Negativa tankar!!!Vilka är det?

23.11.2017

Först vill jag tacka Cecilia för hur du lär ut och hur jag tar in. Jag går kurser hela tiden för att kunna lära mig på nya sätt, olika vinklingar och för att kunna nå ut med ett språk som alla förstår. Det finns så mycket att läsa men det gäller att sortera ut, vad är bra för mig att lära mig just nu? Vart kan jag börja, för jag har pratat med många som jobbar med människor, att vissa får övningar men kanske inte alltid gör dem. Jag försöker med hela mig vara så äkta som möjligt, jag sitter inte bara och skriver utan jag försöker vara ute i svängen så jag jobbar just nu som undersköterska.

Jo nu till frågan!!! Negativa tankar är tankar som skapar negativa känslor. Så är det bara och man är en i taget. Och positiva tankar skapar positiva känslor. Hur ser det ut då under en dag? Vid mötet av andra människors tankar och medias införmationsflöde som är enormt. Hoppar man hit och dit eller är man en robot som bara har en bra känsla i kroppen hela tiden? Jag försöker ha goda tankar med bra följsam andning. Men har kommit på mig själv att när jag är på jobbet så kan det bli en hel del stress. Ibland andas jag inte alls och ibland kan jag bli väldigt påverkad av den jag jobbar med. Exempel hur hon mår eller hur stressad hon är. Dessa omedvetna speglingar. Men då väl hemma så försöker jag ta en stund för mig själv till att sortera. Exempelvis hur mår jag nu? Vill jag känna så här? I alla fall så startar allt med sig själv, i relationer på jobb, allt startar med mig. Här kommer en lista på hur man kan bli på bättre humör genom att bryta:

  • Sov en stund - dåligt tillstånd hjälper ingen
  • Lyssna på bra musik
  • Läs en bra bok
  • Kolla på roliga klipp - skratta
  • Sjunga
  • Måla
  • Ring en vän

Det där var lite du hittar säkert flera saker själv. Men har du en dag som är jobbig. Ta en äggklocka och sätt den på femton minuter och spy ut, gråt, skriv av dig och efter dessa femton minuter räcker det. Släpp och sätt fokus på annat. Förändra, bryt dina mönster!!! Skapa tillit att det löser sig. Vill du styra ditt liv på tankar som bryter ner dig? Eller vill du öppna en ny dörr i dag. Våga släppa taget och styr dig mot den snälla världen. Ta hand om dig själv, var snäll mot dig själv. Sätt upp en bild av dig när du var liten någonstans och ta hand om det lilla barnet i dig. Kram!!!Jag finns till om du vill boka en tid!!! Så jobbar jag mycket med tillståndena och andningen..