Så spännande

23.10.2018

Lär mig så mycket just nu och det är så fantastiskt kul och spännande. Allt är ju ett lärande om sin resa. Vilka glasögon använder vi när vi söker och betraktar människor. Med det så blir relationen bra eller dålig. Vad jag ser är det jag får tillbaka som ett skott. Min man är som en enorm spegel. Jag märker ju direkt om jag sagt något i en energinivå bra eller mindre bra. Men i alla fall behövs mera medkänsla därute och massa med kärlek. Ibland är ju livet lite upp och ner och ibland behöver man lite värme omkring sig för man vet ju inte vad någon går igenom.

Vad jag har lärt mig under en period är att förlåta. När smärtan gör att du spricker ger du ljuset möjlighet att komma in. Det är bara så folk gör sitt bästa i det dem har. Ibland kommer offret in och säger; ”Ser dem inte vad de gör mot mig” som exempel. Men det kanske de inte gör för de har sitt sätt att se det på. Helt annat sätt som de tror att just är det bästa.

Men vad kan man göra då för att leda sig själv? Om att vara varm, vänlig och vilja sig själv väl. Hjälpa hjärnan här för varmare tillitsfulla relationer med att läka gamla sår. Lika så med stress behöver också våran egen hjälp till att bli mera kärleksfulla med värme och välvilja till oss själva. Vi lever i ett prestationsstyrt samhälle och har höga krav på oss själva. När vi känner oss trygg i våra relationer så blir vi mera samarbetsvilliga nyfikna kreativa och det får oss att må bra.

Värme välvilja vänlighet inåt ger oss känslor av lugn och ro.

För att även kunna ge till någon annan som behöver stöd så är vikten att först kunna ge detta till sig själv först. Det är där vi är mycket i samhället idag att först börja må bra i sig själv. Denna satsning är guld värd. Det finns tusen skäl till att vi handlar som vi gör.  Kunna förlåta sig själv och liksom lossa greppet om motståndet som att bara andas ut. När du fastnar i självupptaget grubbel det beror på miljoner olika händelser som ledde fram till din situation. Processer tar den tid det tar lyft blicken då att en dag får du visshet vad som behöver göras. Kärlek och värme från mig........