Se det som något bra

19.10.2018Motgång till välstånd, frustation till fascination, depp till pepp,det går att vända det. Det går en liten förbättrad glad tanke i sitt steg i trappan på den känslomässig skala är förbättring. En känsla som känns lite bättre är alltid ett seg upp. Det är som när vi ramlar av cykeln det gör lite ont men så upp igen. Vi ger oss inte. Det finns för mycket bra därute av möjligheter och livsglädje som ska upptäckas. Det har bara med att inte låsa sig fast för länge bryta. Rikta om kursen på skeppet. Men jag har ju tak över huvet i alla fall och en katt som ger så mycket kärlek och visar enorm tillit till livet. Vi riktar om det. Det som jag ser och som verkligen är sant kan bara egentligen vara en rad missförstånd. Så hur vill jag ha det då? Jag vet ju att det jag tolkar får jag direkt tillbaka så jag väljer att fokusera på det som känns lite bättre lite bättre.


Vad vill jag?


Hur känns det?


Vad vill jag göra här näst?


Just det uppskattar jag vad?


Nu vänder det, känner ni det? Jag har makten över att kunna känna vad jag vill när jag vill. Hur bra är inte det. Jag är inte ett träd som sitter fast, tusan vad lycklig jag är. Har ni sett en sådan fantastisk höst vad vacker den är. Hur luktar ett löv? Hur känns luften torr? Kall? Men du nu skiftade vi just fokus. Det har vi också makten att göra använda vårat luktsinne. Ibland när jag har tråkigt brukar jag kolla på ”home funny videos” med djur. Ja men det bara blir skratt.


Vad ser du just nu runtomkring dig som du är glad över? Hur ser det ut? Vilken färg? Idag är det fredag med solsken otroligt härligt fantastiskt roligt. Vilka ord blir du glad av att höra? Säg dem till någon annan så har du just spridit glädje och blivit en glädjespridare. Det behövs mera glädjespridning alla har vi fullt upp med allting även jag. Sitter här och har massa bilder av min farmor och farfar mormor och morfar jag känner mig så tacksam över dem vad de har gett mig. Otroliga fina minnen som jag har med mig. En coach läste jag nu på morgonen om att glöm inte varför du började med det du gjorde om man känner att man har en negativ period. Den var bra den satt fint. Så ut och ha kul skratta och lev. Ha det så bra!