Tors

13.04.2017

Jag kan inte bryta igenom väggen, mitt huvud är på väg att brista ,jag står vid ett vägskäl, jag drunknar ,jag är glad som en lärka ,jag har nått en återvändsgränd ,jag bär hela världen på mina axlar, livet är en lek.....

Ett sätt att riva murar ,men det är en metafor. Vad är en metafor? Jo varje gång du beskriver något som om det vore något annat, så skapar vi en sådan. Vi andvänder det hela tiden för att beskriva hur de tycker om alla möjliga saker.

När vi väljer en metafor för att beskriva vårat liv och din situation så är det klokt att välja en som hjälper dig.

Jo det var så här en skådespelare och hans fru såg mänskligheten som en jättestor familj. Det gjorde och gör att de känner den djupaste omsorg och medkänsla,även för helt obekanta människor. Hans som han hette berättade en berättelse om hur hans liv förändrades när han gjorde en film, innan den hade han sett livet som något att frukta. Men nu ser han livet som en spännande utmaning.Varför? jo hans nya metafor var livet är ett mysterium. Vad förändrade hans metafor? intensiv smärta för de hade filmat under ett ansträngande schema djupt in i djungeln ,efter en orolig natt, vaknade han upp på morgonen och insåg att han hade fått en hjärtattack. Delar av hans kropp var förlamande. Han föll till marken men med ren vilja kröp han så att han fick hjälp. Läkare och en pilot flög honom på akutvård. Hans fru skyndade till honom, han blev svagare för varje stund.Hon vägrade acceptera hans tillstånd och hon visste att han behövde styrka så hon sa och log till honom, det är bara på film ,det är bara på film .I samma sekund så berättade han efterråt så visste han att han skulle klara det. Han började le och sakta började han läka.

Jo i filmer dör inte folk på riktigt och du får bestämma hur det slutar.............